• darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Persberichten


Persbericht 25.07.2022

AD erkent onzorgvuldige berichtgeving over NTA

Het Algemeen Dagblad geeft toe dat het journalistiek onzorgvuldig heeft gehandeld in een reeks artikelen over NTA. De krant heeft hierover een statement

Lees verder


Persbericht 24.01.2022

NTA dient klacht in tegen NRC

NTA heeft een klacht ingediend bij de hoofdredactie van NRC. De krant blijft ten onrechte beweren dat NTA undercover en heimelijk onderzoek zou hebben gedaan in moskeeën. NTA heeft rectificatie gevraagd van de berichtgeving, die niet waarheidsgetrouw, onzorgvuldig en ongenuanceerd is.

Lees verder

 

Persbericht 18.10.2021

Helaas moeten wij u melden dat na het verschijnen afgelopen zaterdag van het NRC-artikel waarin NTA voorkomt, op uiteenlopende wijze medewerkers zijn bedreigd. Er zijn haatcampagnes gaande om medewerkers onder druk te zetten hun werkzaamheden voor NTA te staken. In één geval is geweld tegen een huis van een medewerker gebruikt. Daarvan is aangifte gedaan. 

Lees verder

 

Persbericht 16.10.2021

Het NRC heeft dit weekend een artikel gepubliceerd waarin NTA wordt genoemd. NTA herkent zich niet in de manier waarop we als organisatie in het verhaal naar voren komen. In aanloop naar het artikel heeft NRC ruim zestig vragen voorgelegd aan NTA. Die zijn uitgebreid beantwoord. Daaruit blijkt dat NTA op een integere en correcte wijze onderzoek doet en zich volledig aan de wet- en regelgeving houdt. We willen dat iedereen hier zijn eigen mening over kan vormen en daarom verwijzen we naar de volgende verklaring.

Lees verder