Email info@ntadvies.nl - Telefoon 030-6878769

Publicaties

NTA biedt duiding met (fundamenteel) onderzoek en stelt regelmatig rapporten samen over actuele maatschappelijke thema’s. Enkele rapporten delen wij met een breder publiek. Raadpleeg hier onze publicaties.

Indien u vragen heeft over onze diensten of deze publicatie wilt ontvangen dan nemen we graag contact met u op. Laat hier uw contactgegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.


"De nieuwe generatie extreemrechts en haar online schaduw"

Hoe ziet extreemrechts er vandaag de dag uit, hoe verhouden de verschillende groeperingen zich tot elkaar en welke ideologieën schuilen erachter? Waar ontmoeten leden elkaar, hoe communiceren zij en welke strategieën gebruiken zij om hun gedachtegoed en idealen te verspreiden? Welke nuances en kanttekeningen zijn hierbij te plaatsen?

Krijg meer inzicht in de wereld van extreemrechtse groeperingen en hun mediagedrag. Het NTA-rapport ‘De nieuwe generatie extreemrechts en haar online schaduw’ biedt u als bestuurder of beleidsmaker waardevolle kennis om uw beleid op af te stemmen.

De nieuwe generatie extreemrechts en haar online schaduw.pdf


Voor het eerst vertelt onze directeur in de media uitgebreid over ons werk en NTA. Wat in 2010 begon als een eenmanszaak is nu uitgegroeid tot een organisatie met twintig mensen. Wij doen onderzoek naar extremisme, radicalisering en polarisatie en adviseren overheden in Nederland en daarbuiten. Zo werken we aan een veilige samenleving waarin ruimte is voor iedereen om zijn of haar opvattingen te uiten. Dat klinkt mooi en dat is het ook. Daarom zeiden we ja toen NRC Handelsblad ons om een interview vroeg. Na enige aarzeling overigens, omdat je het resultaat niet in eigen hand hebt. Lees hieronder het hele artikel.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/02/16/loyaliteit-is-een-drijfveer-die-vaak-wordt-onderschat-a3654282