Radicalisering

Radicalisering is één van de prominente uitdagingen voor de komende generaties. Inlichtingendiensten, gemeenten, bedrijven en de burger worden geacht alert te zijn op dit fenomeen. Dit is terug te vinden in speciaal beleid en spotjes op t.v. en radio. Radicalisering kenmerkt zich door de oprechte afkeer van de gevestigde orde/samenleving. De uitdaging bij radicalisering ligt in het herkennen en kunnen duiden van radicaliseringssignalen. Is elke jongere met een bomberjack en Nederlandse vlag een rechts extremist? Is elk baard dragende Turk of Marokkaan een gevaar?

De realiteit is dat het herkennen van radicalisering om nuance vraagt. Nuance over de eigen opvattingen en over de ander. Deze vaardigheden zijn goed te ontwikkelen waardoor er onderscheidt gemaakt kan worden tussen een puber en een radicaal.

Veel voorkomende vragen omtrent dit onderwerp zijn als volgt te omschrijven:

  • Wat is nou daadwerkelijk radicalisering en hoe is het ontstaan?
  • Hoe verhoudt radicalisering zich tot polarisatie en extremisme?
  • Hoe kan ik radicalisering herkennen?
  • Is radicalisering gevaarlijk?

NTA heeft jaren ervaring opgebouwd op het gebied van aanpak van (de)radicalisering voor frontlinieorganisaties. Denk hierbij aan beleid voor gemeenten, training voor politie/jongerenwerkers en advisering van inlichtingendiensten. NTA onderscheidt zich door praktijkcasussen te koppelen aan theorie en hét verschil te maken als het er toe doet.

Voor aanvullende informatie kunt u gebruik maken van de contactknop of offerte.

Offerte

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan.

Vraag een offerte aan

Vragen of opmerkingen

Mogelijk heeft u nog vragen na het bekijken van de website. Stel hier uw vraag of opmerking.

Stuur een bericht