Islam

Er is geen onderwerp wat de afgelopen jaren prominenter in de media heeft gespeeld als de Islam. Dat is niet voor niets.

De Islam is de snelst groeiende religie in de Westerse wereld, in Nederland is ongeveer 6% van de inwoners moslim te noemen¹. Toch wordt de Islam gelijk gesteld aan terrorisme, onderdrukking en achterlijkheid. Uit onderzoek blijkt dat een meerderheid van de autochtonen vindt dat de West-Europese leefwijze en die van moslims niet samen gaan². De werkelijkheid is dat de Islam er wel is en steeds zichtbaarder wordt in het publieke domein. Hierdoor is het onvermijdelijk dat professionele organisaties geconfronteerd worden met vragen over de Islam. NTA heeft jarenlange ervaring in het begrijpbaar maken van deze antwoorden voor allerlei opdrachtgevers. NTA maakt hierbij gebruik van getoetste kennis en laat zien wat het onderwerp voor uw dagelijkse taak betekent.

Zo heeft NTA voor gemeenten en politie medewerkers getraind om hun dagelijkse taak beter uit te kunnen voeren. U kunt hierbij denken aan algemene informatie voor de verbetering van dienstverlening, informatie voor het verhoren van verdachten en het bemiddelen in conflicten waar de Islam een rol bij speelt.

Voor andere gemeenten heeft NTA geadviseerd op gemeentelijk beleid voor mogelijke subsidiering van religieuze instellingen met maatschappelijke activiteiten.

Voor aanvullende informatie kunt u gebruik maken van de contactknop of offerte.


¹ Kaski & refdag.nl
² Forum

Offerte

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan.

Vraag een offerte aan

Vragen of opmerkingen

Mogelijk heeft u nog vragen na het bekijken van de website. Stel hier uw vraag of opmerking.

Stuur een bericht